2016

22.11.2016

Restuan's B-pentue on syntynyt. 1 poika ja 2 tyttöä. Pentujen painot väliltä 420-600g, joten ei ihan hinteliä pentuja ole! :D

Kerttu ja pennut voivat hyvin ja pentulaatikosta kuuluu rauhallista tuhinaa. <3 Kaikilla pennuilla on jo alustavasti uudet kodit.


17.10.2016

Kerttu on tänään ultrattu tiineeksi. <3 Jos kaikki menee hyvin, on tuhinaa tiedossa marraskuun puolenvälin tienoilla.

17.9.2016

Kerttu on astutettu onnistuneesti viikonloppuna! Astutus sujui erittäin helposti ja vaivattomasti. Kerttu ja Kaapo hoiti homman juuri niin kuin pitääkin. :)

Nyt ei muuta, kuin vaan odotellaan nelisen viikkoa ultraan, ja toivotaan että pienet Kertut ja Kaapot ovat saaneet alkunsa. <3 Pentujen arvioitu syntymäaika on noin 18.11.20165.9.2016

Kertun juoksut ovat alkaneet, joten tulevan sulhon luokse vierailua
olisi tiedossa siis aivan lähiaikoina. :) Jos kaikki menee
suunnitellusti, niin pentuja odotetaan syntyväksi marraskuun puolenvälin
tienoilla.

22.8.2016

Viikonloppuna Restuan's Adina "Mona" kävi jälleen pyörähtämässä kahdessa näyttelyssä. Lauantaina Kouvolassa Mona Avo Eri1 Sa.


Sunnuntaina Heinolassa Avo Eri1 Sa Pn2 SERT , eli viikon sisään Monan toinen serti. Tyttö on kyllä tällä hetkellä erittäin kauniissa kunnossa. Kiitos omistajille huolenpidosta ja paljon onnea!

15.8.2016

Kerttu kävi tänään silmäpeilauksessa. Silmät muutoin terveet, mutta muutama ylimääräinen ripsi löytyi. Eli distichiasis, lievänä. Kerttuhan on käynyt kaksi kertaa silmäpeilauksessa ennen tätä, eikä ole ripsiä koskaan aiemmin näkynyt. Eläinlääkäri Leinonen sanoikin, ettei tule millään tavoin haittaamaan, kun ovat niin hahtulaiset, eikä Kertulla koskaan silmäoireita ole ollutkaan. Jalostusta ei tuo lievä distichiasisestä, kunhan toinen osapuoli on sen suhteen puhdas.

13.8.2016

Tänään oli Ristiinan ryhmänäyttely tuomarina Harto Stockmari. Hieman
hirvitti mitä tulee, tietäen tuomarin, mutta hyvin kävi! Mona sai
hienosti tuloksen Avo Eri1 Sa Pn2 SERT, oikein hyvällä arvostelulla.
Nyt on Monan Sertitili avattu.
Onnea Varpu ja Kalle! :)10.8.2016

Päivitykset ovat jääneet 2016 vuoden puolella olemattomiksi, joten katsausta tämän vuoden tapahtumiin tulee nyt sitten kerralla. Tapahtumia on ollut paljon, sekä hyviä, että myös niitä ikäviä.

Vuosi alkoi hyvin ikävissä merkeissä. Kertun kasvattaja ja minulle erittäin läheinen ystäväni Merja nukkui pois alkuvuodesta, joka oli minulle erittäin vaikea paikka. Surutyössä on mennyt oma aikansa, ja jatkoa oman kasvatustyön alkutaipaleella on tullut paljon mietittyä, mutta niin vaan elämä taas nostaa päätään ja uusia suunnitelmia siintääkin jo näkyvissä, joita odotan innolla!

Boriksesta (Druzkaya Grizli) tuli Suomen muotovalio maaliskuussa Nurmeksessa, jossa tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari, upealla arvostelulla!

Koiralaumakin on kasvanut yhdellä uudella yksilöllä. Mustaterrierityttö Elsa Bojain Kennelistä Jaanalta. Elsa onkin varsinainen mustistyttö, täynnä energiaa loputtomine kommelluksineen. :D Joten ensimmäinen vuosi onkin vienyt paljon aikaa ja huomiota Elsan kanssa. Ikää alkaa olemaan neidillä jo sen verran, että päästäisiin jo junioriluokkaan. Suunnitelmissa onkin Elsan kanssa käydä näytillä, kunhan karva kasvaa tarpeeksi (vielä kesäturkissa).

Helmikuun 29.päivä saatiin vihdoin viettää Kertun ensimmäisen pentueen "virallisia" synttäreitä!! ;) (karkauspäivänä syntyneet)

Onnea 4-vuotiaat Remu, Nuppu ja Sulo! <3

2-vuotta tuli myös Restuan's A-lapsosille täyteen kesäkuussa!

Onnea Hilma, Mona, Tarkki ja Nasu! <3

Omat kasvattini ovat kaikki pysyneet onneksi terveinä ja ilman suurempia haavereita.

Mona ja Hilma ovat käyneet muutamissa näytelmissä. Suurta menestystä ei ole tullut, mutta oikein hyviä arvosteluita ovat tytöt saaneet!

Pitkän pitkän pohdinnan tuloksena päätin, että astutan Kertun vielä kerran. Isänä tulee olemaan erittäin menestynyt Arctic Idolsin kennelin tuontiuros Puolasta, Gabriel Artax's Angels "Kaapo". Astutuksen pitäisi tapahtua tulevan syksyn aikana, kunha Kerttu päättää juoksunsa aloittaa. Elikkä pentutuhinaa olisi mahdollisesti odotettavissa loppuvuodesta, jos vain kaikki sujuu suunnitellusti! :)