Meistä

Olen Laura Niuro ja asun perheeni kanssa Pohjois-Savossa, Leppävirralla. Perheeseeni kuuluu mieheni Nico, lapsemme Oona, Leevi ja Minttu, sekä olennaisena osana neljä partanaamaa, snautserit Kerttu ja Remu, sekä mustaterrierit Boris ja Elsa.

Koirat ovat olleet osana elämääni jo pikkutytöstä asti. Lapsuudenkodissani ensimmäiset koirat olivat irlanninsetteri Netta ja kääpiösnautserit Elli ja Uki. Vanhempani olivat aikoinaan aktiivisia koiraharrastajia, heitä näkyi niin kehän laidalla kuin lintumetsälläkin. Ja olihan Netalla muutama pentuekkin.


Netta

Äiti ja Elli

Vuonna 2010 ajattelimme vihdoin täyttää molempien pitkäaikaisen haaveen omasta koirasta. Rotu oli alusta asti selvillä, Pippuri&Suola Snautseri sen olla pitää! Tosin koosta piti hieman neuvotella. ;) Kerttu saapui meille Merjalta Merdicon kennelistä. Alunperin tarkoituksena oli, että Kerttu tulisi ihan vain "kotikoiraksi", kunnes kävimme ensimmäisessä koiranäyttelyssä...toisessa jne. Kertusta kasvoikin hyväluonteinen, kaunis rodunomainen snautserityttö ja terveystuloksetkin olivat oivalliset. Joten muutaman ystäväni rohkaisemana ajattelin sitten, että miksikäs ei. Siitähän se ajatus omasta kasvatustyöstä sitten lähti!

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2013 ja kennelnimi on myönnetty vuonna 2014. Kuulun Suomen kennelliittoon ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, eli kasvatustyöni on vielä alkumetreillä. Kuulun myös Savo-Karjalan snautseri-pinseri harrastajat ry:n hallitukseen ja toimin myös kyseisen yhdistyksen jäsensihteerinä.

Kasvatustyössäni tärkeimmät asiat ovat terveys ja luonne, sekä tietysti myös ulkomuodoltaan rodunomainen snautseri. Ja pyrin siihen parhaani mukaan. Kasvatustoimintani tulee olemaan pienimuotoista ja jokainen pentue kasvatetaan kotonamme rakkaudella. Totutellen lapsiin, toisiin koiriin ja normaaleihin kodin ääniin, eli perusarkeen. Niin että jokainen pentu saisi hyvät eväät kasvaa rakastettaviksi perheenjäseniksi. Haluan löytää jokaiselle pennulle hyvän kodin, jossa ymmärretään snautserin tarpeet ja huolehditaan niistä. Tuen ja kannustan pennun omistajia myös mielelläni erilaisten harrastusten pariin. Snautseri ei ole sohvakoira, vaan tarvitsee tekemistä ja aktiviteetteja. Oli se sitten tavoitteellista harrastamista tai ihan vain päivittäisiä lenkkejä yhdessä koiran kanssa. Snautserista on moneksi!

Tervetuloa tutustumaan meidän snautsereihin ja rodun pariin.


11.8.2016 Laura Niuro